Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fürcsi

Fürcsi 

Fekete István: Tüskevár - részletUgrálófa
 
" " " - Nem fürdik meg? Addig én elkészülnék.
Gyula meghökkent, és elfelejtette fájdalmait. Ez alkalommal be kell vallanunk, hogy Tutajos ezt a nomád életmódot imitt-amott megfürödve bár, de mindenféle nagyobb mosakodási kényszer nélkül képzelte. Pláne így hajnalban...
A derengő világosságban ónos harmat alatt roskadozott minden fűszál, a folyó felől hűvös szellő érkezett, és megnyúzott teste a vízbe merülést elképzelhetetlennek tartotta.
- Nem hoztam fürdőnadrágot sem... Nancsi néni is elfelejtette…
- Kár, ámbár én nem arra gondoltam, hogy a fürdőnadrágot kellene megfüröszteni. De ha fél a víztül… Vagy a békák előtt szemérmeskedik…
Gyula hóna alá csapta a törülközőt, és elindult a folyó felé.
Az egész osztály röhögne - dühöngött magában -, anyám összecsapná a kezét, Piri mama rohamot kapna,
apám az asztalra ütne… de ha elmondom…
És elképzelte magát, tízpercben az udvaron, a megszokott baráti körben.
- Kérlek szépen, hajnalban leszaladtam a folyóra, a csónakról fejest, pár percet úszkáltam… utána a házat tudtam volna feldönteni. " " "
 
Zuhanyozás
" " " Tutajos sürgősen lerúgta a csizmákat, kibújt egyetlen ruhadarabjából, és ha- nem is fejessel, de enyhe idegenkedéssel beleereszkedett a vízbe.
- Blutty! - mondta a folyó, és összecsapott a meggondolatlan ifjú feje felett.
- Micsoda ökör vagyok - emelkedett ki Gyula a habokból -, megmondta az öreg, hogy a víz egyszerre mély – és sértődötten úszott át a túlsó partra.
De a víz igazán meleg volt, s Gyula úgy érezte, hogy összetört testét bársonyos kezelésbe vette a folyó. És ha már bent volt, úszott kicsit lefelé, kicsit felfelé, aztán felmászott a csónakba, óvatosan leszárította magát, s úgy érezte, ha nem is házat dönteni, de valamit tennie kell. Hazáig rohant tehát, törölközővel csapkodva a lesben álló szúnyogok felé. " " "
 Ugrálófa-2Ugrálófa-3

Vízitranbulin

Ugrálófa-4

 

ÁtfolyásLazák